AYDIN / YENİPAZAR - Merkez İlkokulu

Şbt

Merkez İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Türkçe derslerinde dil zenginliğimizin ürünü olan deyimler ve atasözlerini daha iyi anlamak için somutlaştırdılar. “Deyim ve Atasözü Maketleri” yaparak aynı zamanda  “sürdürülebilirlik” ilkesi ile bütünleştirerek, geri dönüşüm malzemelerini kullanan öğrencilerimiz hazırladıkları maketler ile farkındalık yarattılar.  Atasözleri ve deyimleri yaratıcılıkları ile birleştirerek  yorumlayan öğrencilerimiz oldukça ilginç ve özgün  ürünler ortaya koydular.4. sınıf öğrencilerimiz pek çok yeni atasözü ve deyim öğrenerek, 3 boyutlu maketler hazırlamış oldular.

Ara

PROJENİN KONUSU: İlimizde bulunan (resmi-özel toplam) 341 ilkokul ile 236 ortaokulda öğrenim gören öğrenciler için (2, 3, 4, 5, 6 ve 7.sınıf) projede belirlenen takvim çerçevesinde sınavlarla desteklenen kitap okuma yarışması düzenlenecektir.

PROJENİN HEDEFLERİ:

 2023-2024 yılının Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarında yapılacak 5 sınavla 2.sınıftan 7.sınıfa kadar tüm öğrencilerde okuma alışkanlığının kazandırılması,

 Okuduğunu anlama ve yorumlama kapasitelerinin arttırılması,

 Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle okumanın özendirilmesi ve teşvik edilmesidir.

Ara

İlköğretim öğrencilerinin hayal gücünü sanatsal faaliyetlerle güçlendirmek ve empati yeteneklerini geliştirmek olan “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 GENÇ YAZAR” PROJESİ  okulumuzda yürütülmektedir.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

24 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası, okulumuzda  gerçekleştirilen programla kutlandı.

Programda, Kızılay'ın faaliyetlerinin yardımlaşma, dayanışma, şefkat, hoşgörü ve merhamet boyutunu konu eden şiirler okundu, videolar izlendi.

Ekm

Okulumuzda tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla CodeWeek Haftası' nda 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında kodlama etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında "Geçmişimi Öğreniyorum Ünitesi" konularından "Kültürel Ögelerimiz, Millî Kültürümüz" konusuyla ilgili açılan sergide öğrencilerimiz geçmişte kullanılan mutfak eşyalarını, kıyafetleri, ev eşyalarını,aksesuarları ve aletleri daha yakından tanıma fırsatı buldular. Eşyaların, kıyafetlerin,aksesuarların,aletlerin nasıl kullanıldıklarını öğrenirken aynı zamanda günümüzle de kıyaslama fırsatı buldular.

Sergimizi Yenipazar İlçe Mili Eğitim Müdürü Ayşe ACAR, öğrencilerimiz, velilerimiz ziyaret ettiler.

Ekm

Okulumuzda 09- 14 Ekim 2023 tarihleri arasında Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus'tan yararlanmaya teşvik etmek  amacıyla #ErasmusDays etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Etkinlik çerçevesinde okulumuzun şu ana kadar dahil olduğu projelerin tanıtımı yapılmıştır.

Ekm

Bir Avrupa Birliği projesi olan Kodlama Haftası ( CodeWeek)bu yıl ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılıtemasıyla kutlanıyor. Okulumuzda da CodeWeek Haftası' nda 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında kodlama etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Çocuk oyunları

Her yıl geleneksel olarak ilçemizde uygulama geleneksel oyunlar şenliğine öğrencilerimiz yıl boyunca öğrendikleri oyunlarla katılacaklar. Okul bahçesinde çocukların oynadıkları bu oyunlar onlar için fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan çok faydalı olmuştur. Okul Müdürü Bahattin Çoban tarafından etwinning de geleneksel çocuk oyunları projesi kapsamında ,yıl boyunca öğrencilere öğretilen oyunların sene sonunda tüm çocuklar ile oynanması büyük mutluluk yaşatmıştır.

May

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri Kapsamında Jandarma Ziyareti